Nieuws 2021


11 juli 2021

De officiële aankondiging van onze Aslan dat hij voldoet aan alle richtlijnen van de NRC om in aanmerking te komen voor de fok.

 

29 juni 2021

Op maandag 28 juni 2021 zijn we met onze Marieluca’T Hupke (Jordan vom Schloss Owen x Hope ‘T Hupke) naar de dierenarts geweest voor een dracht echo. En we hebben weer heuglijk nieuws onze Luca is zwanger. De puppy’s worden eind juli, begin augustus verwacht. Hoeveel puppy’s het worden blijft nog even een verrassing.

29 juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 zijn wij met onze Aslan Dubarriesch (Hero von der Tonbergerhohe x Marieluca ‘T Hupke) naar Oss (Berghem) geweest, waar onze Aslan heeft deelgenomen aan de Rasstandaard test van de NRC. (Nederlandse Rottweiler Club) Trots weer op mijn ventje die heel relaxed deze test onderging. Met als eindresultaat…….GESLAAGD.

16 juni 2021

Vandaag viert ons A- nest hun 4 e verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd lieverds.

31 mei 2021

Op zaterdag 29 mei 2021 heeft onze Marieluca ‘T Hupke een date gehad met Zulu Kao Bumbarin. Het is nog even in spanning afwachten. Over 4 weken laten wij een echo maken en dan weten wij het zeker of wij weer puppy’s mogen verwelkomen.

17 mei 2021

Een mooie , intensieve maar dierbare periode is weer afgesloten. Trots op mijn mooie lieve puppy’s van het C-nest die zijn uitgegroeid van hulpeloze hummeltjes tot mooie vrije deugnieten die allemaal een fijn thuis hebben gevonden. Ik wens de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met hun nieuw lid van de familie. Voor de laatste foto's klik je hier.

10 mei 2021

3 mei tot en met 10 mei. De laatste week van het voltallige 7-tal. Een week van 's-morgens en 's-middags buiten spelen tussen de regenbuien door. Ook is, aan het eind van de week, de nestcontroleur van de NRC geweest. Helemaal blij dat het weer een foutloos nest is. Op zaterdag 8 mei zijn we met de puppy’s naar het bos toe geweest voor een fotoshoot. In het begin een beetje spannend met allemaal vreemde nieuwe geluiden. Maar de hummeltjes staan allemaal mooi op de foto. De komende week is het afscheid nemen van deze mooie lieve hummeltjes en gaan ze naar hun nieuwe thuis. Wij wensen alle eigenaren heel veel geluk met hun nieuwe gezinslid. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

03 mei 2021

Het is een week van veel buiten spelen en heerlijk uit je dak kunnen gaan. We hebben de speelplaats iets groter gemaakt voor de puppy’s. Op vrijdag 30 april 2021 zijn de puppy’s naar de dierenarts geweest om getiterd te worden. Het eerste autoritje van de puppy’s en ook voor het eerst in een vreemde omgeving. Best wel spannend allemaal. De puppy’s zijn dan ook blij als ze s’middags nog even buiten kunnen spelen. Dat is ook wat deze hummeltjes het liefste doen. Spelen, eten en slapen. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

26 april 2021

Week 6. 19 april - 26 april 2021. De puppy’s eten en groeien goed. De meeste wegen al meer dan 4 kg. Het is een week van heerlijk veel buiten kunnen spelen. In het begin nog heel voorzichtig daarna willen de puppy’s zo snel mogelijk naar buiten om te spelen. Van afwachtend naar met volle overgave spelen op de toestellen. Heerlijk om naar te kijken. Op maandag 26 april 2021 is de Raad van Beheer geweest om de puppy’s te chippen en een DNA swap af te nemen. Allemaal deden ze het super bij de chipper. Na even geslapen te hebben, weer heerlijk buiten spelen. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

19 april 2021

Vandaag zijn de puppy’s 5 weken en wat gaat het hard. Ze groeien goed, sommige zijn al 3 kg. Deze week is ook een week van nieuwe ontdekkingen. We kunnen nu lekker buiten spelen. In het begin nog een beetje afwachtend maar al snel zijn de puppy’s gewend aan het buiten zijn. Ook krijgen ze deze week hun eerste puppy brokjes en halverwege de week het eerste vers vlees. Dat gaat er goed in. Al met al tevreden en happy puppy’s. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

 

 

12 april 2021

Week 4 is een week van een begin van spelen met elkaar, af en toe een blaf of een grom naar elkaar. Ook de eerste puppy pap wordt met smaak veroberd. Het is smikkelen en smullen, de hele omgeving eet mee. Helemaal dol zijn ze op de geitenmelk. De puppy’s groeien goed. De meeste zijn aan het eind van de week boven de 2 kg. De puppy ruimte is ook vergroot zodat de puppy’s wat meer ruimte hebben om met elkaar te spelen. Ook mogen ze, zo nu en dan, op ontdekkingsreis in de woonkamer. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

05 april 2021

In week 3 zijn de oogjes en oortjes open gegaan. Zo leuk als die kleine kraaloogjes je aankijken. Het lopen gaat steeds beter en de hummeltjes worden zich steeds meer bewust van hun omgeving en van elkaar. Aan het eind van de 3e week is er ook een wereld buiten de werpkist. Heel voorzichtig wordt deze verkend. Voor foto's en filmpjes klik je hier.

29 maart 2021

Week 2 ;  22-03-2021 / 29-03-2021
Week 2 is een week van drinken bij mama Ajana, slapen en tijgeren door de werpkist. De puppy’s groeien goed , door de goede zorgen van mama Ajana. Aan het eind van de 2e week zijn de meeste al boven de 1 kg. Ook aan het eind van de 2e week komen de eerste voorzichtige waggelende stapjes. De oogjes worden al spleetjes . Dus we hopen dat snel de oogjes open gaan. Kijk hier voor nieuwe foto's en filmpjes.

22 maart 2021

De eerste week van de Dubarriesch puppy’s en ze doen het prima. Ze groeien goed en maken veel lawaai als ze honger hebben. Ons Ajaantje is een super moeder en erg zorgzaam voor haar kids. Elke dag worden de puppy’s gewogen en het gewicht na de eerste week ligt tussen de 700 en 800 gram. Het is nu nog veel slapen, eten en een beetje tijgeren door de werpkist. Helemaal blij en tevreden met dit mooie 7-tal. Het is genieten ondanks het tekort aan slaap. Voor foto's kijk je hier.

Ajana met haar puppy’s en haar moeder Marieluca genieten samen van de hummeltjes.

16 maart 2021

Vol bewondering, blij en dankbaar dat alles goed verlopen is, verwelkomen wij ons C-nest van Ajana Aischa Dubarriesch x Zulu Kao Bumbarin. 2 teefjes en 5 reuen. Mama Ajaantje en kids maken het goed. Een trotse en zeer zorgzame moeder Ajana, bijgestaan door de hele familie.

11 maart 2021

De Dubarriesches zijn er klaar voor. Vol verwachting klopt ons hart voor de aankomende puppy’s van onze Ajaantje.

09 maart 2021

Het speeltoestel Gus de Rups voor de aankomende puppy’s is geleverd en moet natuurlijk eerst goed gekeurd worden door de aankomende mama Ajana en de rest van de hondjes. Nou volgens Ajana is het een aanwinst. Natuurlijk wel met wat lekkers erbij.

 

04 maart 2021

Even een update over onze aanstaande moeder Ajana Aischa .
We gaan de laatste 2 weken in en het buikje van Ajana groeit goed. Ze is nog steeds redelijk actief, maar wel wat voorzichtiger geworden. Erg  aanhankelijk en heeft een enorme eetlust.  Dus nog even  in spanning afwachten.

 

09 februari 2021

Wij hebben heuglijk nieuws. Onze Marieluca ‘t Hupke wordt oma. Zo blij, zo gehoopt, zo welkom de puppy’s van onze Ajana Aischa Dubarriesch. Omstreeks half maart hopen wij de puppy’s van onze Ajaantje te verwelkomen.

24 januari 2021

Op 13 januari 2021 had onze Ajaantje (Ajana Aischa) Dubarriesch een date met Zulu Kao Bumbarin. We moeten nog even in spanning afwachten maar hopen dat we omstreeks 15 maart weer puppy’s mogen verwelkomen van ons eerste zelf gefokte teefje. Over 4 weken gaan we een echo maken en dan weten we het zeker. Vol verwachting klopt ons hart.

02 januari 2021

Het nieuws van 2020 kun je hier terug vinden.