Nieuws 2021


20 december 2021

Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022.

 

12 november 2021

De foto’s van de fotoshoot zijn ontvangen. En wat zijn ze mooi. Het was dan ook een hele gezellige middag met de puppy’s en hun nieuwe eigenaren. En met mama Marieluca ‘T Hupke en zus Beau en halfzus Ajana Aischa Dubarriesch met haar dochter Carisch Caya Dubarriesch. De puppy’s hebben het allemaal goed naar hun zin bij de nieuwe baasjes. Het zijn allemaal hele lieve deugnieten.

20 september 2021

Week 7, van 13 september tot en met 20 september 2021. Een drukke week voor de puppy’s. Met z’n allen naar de dierenarts, waar de hummeltjes het super hebben gedaan. Onze Dirk Duke was daar bij de dierenarts de jonge onderzoeker, heel relaxed en op zijn gemak. De rest van de week heerlijk buiten spelen, totdat je erbij in slaap valt. Zondag met de puppy’s in de bolderkar en hun nieuwe eigenaren en mama Luca, Ajana en Beau naar het bos voor de fotoshoot. En de dochter van onze Ajana, Carisch a.k.a Caya was er ook gezellig bij. Het was een hele gezellige middag met z’n allen. En dan is het bijna zover dat wij afscheid gaan nemen van mijn lief quartet Dubarriesch Rottweilertjes. De komende week is dus nog even heerlijk genieten van deze deugnieten. Kijk hier voor de foto's en filmpjes van de puppy's.

 

17 september 2021

Hieper de piep hoera ons B-nest 2 jaar. Allemaal van harte gefeliciteerd.

 

13 september 2021

Week 6 september tot 13 september 2021 Een heerlijke week van mooi weer en veel buiten spelen om steeds meer te ontdekken. En de puppy’s genieten van het buiten zijn. Deze week is ook de Raad van Beheer langs geweest om de puppy’s te chippen. Echte kanjers want de puppy’s hebben geen kik gegeven. We genieten nog maar even van dit mooie lieve kwartet, want over 2 weken zijn ze al uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes. Kijk hier voor de foto's en filmpjes van de puppy's.

 

06 september 2021

Week 5, 30 augustus t/m 6 september 2021. Wat gaat het snel en wat groeien de puppy’s goed. Allemaal zijn ze al over de 3 kilo. Deze week is een week van veel buiten spelen. Ze zijn al aardig gewend aan alle toestellen, dus het wordt tijd om de speelruimte buiten uit te breiden. Deze week hadden we op 3 september de verjaardag van onze Labarrischa ‘T Hupke. Onze moeder overste van de roedel. 9 jaar is onze Barrisch geworden. We hopen haar nog heel lang in ons midden te mogen hebben. Kijk hier voor de foto's en filmpjes van de puppy's.

30 augustus 2021

Week 4 van 23 augustus t/m 30 augustus. Wat gaat het snel, de Dubarriesch puppy’s zijn al weer 4 weken oud. Ze groeien goed. Allemaal over de 2 kg. Het zijn al echte beertjes geworden. De puppy pap gaat er goed in. Aan het eind van de week krijgen de puppy’s hun eerste puppy brok. Ook dat is weer smullen samen met de geitenmelk. We hebben de werpkist vergroot en gedeeltelijk weggehaald, zodat de puppy’s meer ruimte hebben om met elkaar te spelen. En op maandag 30 augustus gaan de puppy’s voor het eerst eventjes naar buiten, naar de puppy speelplaats. Nog heel voorzichtig de nieuwe omgeving verkennen. Weer een stapje verder voor de puppy’s. Kijk hier voor de foto's en filmpjes.

23 augustus 2021

Week 3 van 15 augustus t/m 22 augustus 2021. In het begin van deze week is het nog veel slapen en drinken bij mama Luca. Naar het eind van deze week toe worden de puppy’s zich steeds meer bewust van hun omgeving en van de andere puppy’s. Het begin van een beetje grommen naar elkaar, een blaf of even bekvechten of de staart van de ander beet pakken. Ook gaan de puppy’s al wat spelen met de pluche beesten in de werpkist. Het wordt nu steeds leuker om die hummeltje bezig te zien. Kijk hier voor de foto's en filmpjes.

16 augustus 2021

De puppy’s zijn al weer 2 weken oud. De 2e week was een week van slapen en drinken bij mama Luca. Ze groeien dan ook goed die hummeltjes. Het is ook de week van voorzichtig de eerste waggelende stapjes. En eind van de tweede week gaan de oogjes open. Zo lief die kleine kraaloogjes. Kijk hier voor de foto's en filmpjes.

10 augustus 2021

De geboorte van de puppy’s op zaterdag 31 juli 2021 is goed verlopen. Het zijn 3 teefjes en 1 reutje geworden. De eerste pup, een teefje, kwam om half elf s’avonds. We hebben haar Dempsey genoemd naar haar overgrootmoeder. De puppy’s zijn nu iets meer dan een week oud en het gaat super. Mama Luca verzorgd de puppy’s weer prima, maar ook de rest van de familie helpt bij de verzorging van de puppy’s.

1 augustus 2021

Op zaterdagavond 31 juli 2021 zijn de puppy’s van onze Marieluca ‘T Hupke en Zulu Kao Bumbarin geboren. Zo ontzettend blij en dankbaar dat alles goed is verlopen. Luca en Zulu hebben 3 mooie teefjes en 1 mooi reutje gekregen. Moeder en kids maken het goed.

31 juli 2021

Wij wachten met z’n allen in spanning af op de komst van de puppy’s van Marieluca ‘T Hupke en Zulu Kao Bumbarin.

 

11 juli 2021

De officiële aankondiging van onze Aslan dat hij voldoet aan alle richtlijnen van de NRC om in aanmerking te komen voor de fok.

 

29 juni 2021

Op maandag 28 juni 2021 zijn we met onze Marieluca’T Hupke (Jordan vom Schloss Owen x Hope ‘T Hupke) naar de dierenarts geweest voor een dracht echo. En we hebben weer heuglijk nieuws onze Luca is zwanger. De puppy’s worden eind juli, begin augustus verwacht. Hoeveel puppy’s het worden blijft nog even een verrassing.

29 juni 2021

Op zondag 27 juni 2021 zijn wij met onze Aslan Dubarriesch (Hero von der Tonbergerhohe x Marieluca ‘T Hupke) naar Oss (Berghem) geweest, waar onze Aslan heeft deelgenomen aan de Rasstandaard test van de NRC. (Nederlandse Rottweiler Club) Trots weer op mijn ventje die heel relaxed deze test onderging. Met als eindresultaat…….GESLAAGD.

16 juni 2021

Vandaag viert ons A- nest hun 4 e verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd lieverds.

31 mei 2021

Op zaterdag 29 mei 2021 heeft onze Marieluca ‘T Hupke een date gehad met Zulu Kao Bumbarin. Het is nog even in spanning afwachten. Over 4 weken laten wij een echo maken en dan weten wij het zeker of wij weer puppy’s mogen verwelkomen.

17 mei 2021

Een mooie , intensieve maar dierbare periode is weer afgesloten. Trots op mijn mooie lieve puppy’s van het C-nest die zijn uitgegroeid van hulpeloze hummeltjes tot mooie vrije deugnieten die allemaal een fijn thuis hebben gevonden. Ik wens de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met hun nieuw lid van de familie. Voor de laatste foto's klik je hier.

10 mei 2021

3 mei tot en met 10 mei. De laatste week van het voltallige 7-tal. Een week van 's-morgens en 's-middags buiten spelen tussen de regenbuien door. Ook is, aan het eind van de week, de nestcontroleur van de NRC geweest. Helemaal blij dat het weer een foutloos nest is. Op zaterdag 8 mei zijn we met de puppy’s naar het bos toe geweest voor een fotoshoot. In het begin een beetje spannend met allemaal vreemde nieuwe geluiden. Maar de hummeltjes staan allemaal mooi op de foto. De komende week is het afscheid nemen van deze mooie lieve hummeltjes en gaan ze naar hun nieuwe thuis. Wij wensen alle eigenaren heel veel geluk met hun nieuwe gezinslid. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

03 mei 2021

Het is een week van veel buiten spelen en heerlijk uit je dak kunnen gaan. We hebben de speelplaats iets groter gemaakt voor de puppy’s. Op vrijdag 30 april 2021 zijn de puppy’s naar de dierenarts geweest om getiterd te worden. Het eerste autoritje van de puppy’s en ook voor het eerst in een vreemde omgeving. Best wel spannend allemaal. De puppy’s zijn dan ook blij als ze s’middags nog even buiten kunnen spelen. Dat is ook wat deze hummeltjes het liefste doen. Spelen, eten en slapen. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

26 april 2021

Week 6. 19 april - 26 april 2021. De puppy’s eten en groeien goed. De meeste wegen al meer dan 4 kg. Het is een week van heerlijk veel buiten kunnen spelen. In het begin nog heel voorzichtig daarna willen de puppy’s zo snel mogelijk naar buiten om te spelen. Van afwachtend naar met volle overgave spelen op de toestellen. Heerlijk om naar te kijken. Op maandag 26 april 2021 is de Raad van Beheer geweest om de puppy’s te chippen en een DNA swap af te nemen. Allemaal deden ze het super bij de chipper. Na even geslapen te hebben, weer heerlijk buiten spelen. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

19 april 2021

Vandaag zijn de puppy’s 5 weken en wat gaat het hard. Ze groeien goed, sommige zijn al 3 kg. Deze week is ook een week van nieuwe ontdekkingen. We kunnen nu lekker buiten spelen. In het begin nog een beetje afwachtend maar al snel zijn de puppy’s gewend aan het buiten zijn. Ook krijgen ze deze week hun eerste puppy brokjes en halverwege de week het eerste vers vlees. Dat gaat er goed in. Al met al tevreden en happy puppy’s. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

 

 

12 april 2021

Week 4 is een week van een begin van spelen met elkaar, af en toe een blaf of een grom naar elkaar. Ook de eerste puppy pap wordt met smaak veroberd. Het is smikkelen en smullen, de hele omgeving eet mee. Helemaal dol zijn ze op de geitenmelk. De puppy’s groeien goed. De meeste zijn aan het eind van de week boven de 2 kg. De puppy ruimte is ook vergroot zodat de puppy’s wat meer ruimte hebben om met elkaar te spelen. Ook mogen ze, zo nu en dan, op ontdekkingsreis in de woonkamer. Voor nieuwe foto's en filmpjes klik je hier.

05 april 2021

In week 3 zijn de oogjes en oortjes open gegaan. Zo leuk als die kleine kraaloogjes je aankijken. Het lopen gaat steeds beter en de hummeltjes worden zich steeds meer bewust van hun omgeving en van elkaar. Aan het eind van de 3e week is er ook een wereld buiten de werpkist. Heel voorzichtig wordt deze verkend. Voor foto's en filmpjes klik je hier.

29 maart 2021

Week 2 ;  22-03-2021 / 29-03-2021
Week 2 is een week van drinken bij mama Ajana, slapen en tijgeren door de werpkist. De puppy’s groeien goed , door de goede zorgen van mama Ajana. Aan het eind van de 2e week zijn de meeste al boven de 1 kg. Ook aan het eind van de 2e week komen de eerste voorzichtige waggelende stapjes. De oogjes worden al spleetjes . Dus we hopen dat snel de oogjes open gaan. Kijk hier voor nieuwe foto's en filmpjes.

22 maart 2021

De eerste week van de Dubarriesch puppy’s en ze doen het prima. Ze groeien goed en maken veel lawaai als ze honger hebben. Ons Ajaantje is een super moeder en erg zorgzaam voor haar kids. Elke dag worden de puppy’s gewogen en het gewicht na de eerste week ligt tussen de 700 en 800 gram. Het is nu nog veel slapen, eten en een beetje tijgeren door de werpkist. Helemaal blij en tevreden met dit mooie 7-tal. Het is genieten ondanks het tekort aan slaap. Voor foto's kijk je hier.

Ajana met haar puppy’s en haar moeder Marieluca genieten samen van de hummeltjes.

16 maart 2021

Vol bewondering, blij en dankbaar dat alles goed verlopen is, verwelkomen wij ons C-nest van Ajana Aischa Dubarriesch x Zulu Kao Bumbarin. 2 teefjes en 5 reuen. Mama Ajaantje en kids maken het goed. Een trotse en zeer zorgzame moeder Ajana, bijgestaan door de hele familie.

11 maart 2021

De Dubarriesches zijn er klaar voor. Vol verwachting klopt ons hart voor de aankomende puppy’s van onze Ajaantje.

09 maart 2021

Het speeltoestel Gus de Rups voor de aankomende puppy’s is geleverd en moet natuurlijk eerst goed gekeurd worden door de aankomende mama Ajana en de rest van de hondjes. Nou volgens Ajana is het een aanwinst. Natuurlijk wel met wat lekkers erbij.

 

04 maart 2021

Even een update over onze aanstaande moeder Ajana Aischa .
We gaan de laatste 2 weken in en het buikje van Ajana groeit goed. Ze is nog steeds redelijk actief, maar wel wat voorzichtiger geworden. Erg  aanhankelijk en heeft een enorme eetlust.  Dus nog even  in spanning afwachten.

 

09 februari 2021

Wij hebben heuglijk nieuws. Onze Marieluca ‘t Hupke wordt oma. Zo blij, zo gehoopt, zo welkom de puppy’s van onze Ajana Aischa Dubarriesch. Omstreeks half maart hopen wij de puppy’s van onze Ajaantje te verwelkomen.

24 januari 2021

Op 13 januari 2021 had onze Ajaantje (Ajana Aischa) Dubarriesch een date met Zulu Kao Bumbarin. We moeten nog even in spanning afwachten maar hopen dat we omstreeks 15 maart weer puppy’s mogen verwelkomen van ons eerste zelf gefokte teefje. Over 4 weken gaan we een echo maken en dan weten we het zeker. Vol verwachting klopt ons hart.

02 januari 2021

Het nieuws van 2020 kun je hier terug vinden.